نگاهی به مدل مفهومی گوشی رول شونده موتورولا رایزر
نگاهی به مدل مفهومی گوشی رول شونده موتورولا رایزر
در حالی که صفحات نمایش تاشو به آرامی در حال تبدیل شدن به جریان اصلی در صنعت موبایل هستند، نمایشگرهای انعطافپذیر رول شونده هنوز یک فناوری نوظهور بوده و در مرحله ابتدایی توسعه قرار دارند. ایده این نوع نمایشگرها بسیار ساده است: شما با یک صفحه نمایش انعطافپذیر مواجه هستید که به جای اینکه روی خودش تا شود، رول شده و میچرخد و اغلب بخشی از آن از دید پنهان میشود. این ایدهای است که دقیقاً در مدل مفهومی گوشی جدید موتورولا نیز شاهد هستیم.
در نمایشگاه MWC 2023، نمونه اولیه و مفهومی از گوشی رول شونده موتورولا رایزر به نمایش گذاشته شده و در یک کلام باید گفت بسیار جالب است. واقعیت این است که گوشیهای رول شونده در بیشتر مواقع کاربردیتر از گوشیهای تاشو هستند. این گوشیها اندازه و فرم کوچکی داشته و در این حالت نیز کاملاً قابل استفاده هستند. اما زمانی که به فضای نمایش بیشتری نیاز دارید، میتوانید صفحه نمایش را گسترش داده و با یک گوشی بزرگتر کار کنید. در انتها نیز پس از اتمام کار، نمایشگر دوباره در داخل گوشی جمع شده یا پشت آن میچرخد تا به راحتی در جیب جا شده و قابلیت حمل و نقل آسانتری داشته باشد.
گوشی رول شونده موتورولا رایزر: قد بلندتر شدن در هنگام نیاز!
موتورولا برای گوشی رول شونده رایزر فرم طراحی کوچکی را انتخاب کرده است. در حالت جمع شده، این گوشی دارای صفحه نمایش 5 اینچی POLED با نسبت تصویر 15 به 9 است که پنل نمایشگر توسط BOE Display تولید شده است. در مقایسه با پرچمدارهای مدرن 6 اینچی و بالاتر که به استفاده از آنها عادت کردهایم این گوشی واقعاً کوچک است، اما همانطور که سری ریزر و سری گلکسی زد فلیپ به ما نشان دادند، امروزه تقاضای زیادی برای گوشیهای کوچک و جیبی وجود دارد.
نمایشگر رول شونده موتورولا رایزر از قسمت پایین پیچیده و از پشت بدنه بالا میآید و حدود یک سوم از بخش پشتی را میپوشاند. فقط کافی است دو بار روی دکمه پاور در کناره بدنه ضربه بزنید تا سیستم موتوردار وارد عمل میشود و نمایشگر را به سمت بالا بچرخاند. باز شدن کامل نمایشگر حدود سه ثانیه طول میکشد و در نهایت میتوان با یک صفحه نمایش 6.5 اینچی با نسبت تصویر 22 به 9 کار کرد. در این بین، رابط کاربری اندروید نیز به خوبی با این تغییر اندازه خود را مطابقت میدهد. برنامهها به صورت عمودی کشیده میشوند و آیکونها برای دسترسی سریعتر به برنامهها در صفحه اصلی دوباره تراز میشوند. موتورولا همچنین در حال ساخت تصاویر پس زمینه ویژهای است که به طور خودکار با این دگردیسی سازگار میشوند.
در حالت باز شده، گوشی رول شونده موتورولا رایزر بسیار شبیه به پرچمدارانی است که ما به آنها عادت کردهایم. و اینجاست که شباهتها و تفاوتها با ریزر و دیگر گوشیهای تاشو آشکار میشود. صفحه نمایش این گوشی کاملاً بلند و کاربرپسند است، اما برخلاف تاشوهای معمولی هنگامی بسته میشود نمایشگر بزرگ آن از دسترش خارج نمیشود. در عوض، شما همچنان به دو سوم همان صفحه نمایش در یک فرم طراحی جدید و فشرده دسترسی دارید. در واقع، این طراحی بیشتر شبیه به سری اصلی گوشیهای کشویی موتورولا رایزر است و به همین دلیل نام رایزر نیز برای آن انتخاب شده است.
اگر دوباره روی دکمه پاور دو بار ضربه بزنید، نمایشگر به سمت پایین میچرخد و از دید پنهان میشود. همچنین، صفحه نمایش میتواند کمی بیشتر پایین برود تا دوربین سلفی و بلندگو نیز در قسمت فوقانی نمایان شوند. مانند هر گوشی دیگر موتورولا، این گوشی نیز از جسچرهای حرکتی موتو پشتیبانی میکند، بنابراین وقتی داخل برنامه دوربین هستید تنها با یک حرکت مچ دست میتوانید به دوربین سلفی منتقل شوید.
نقطه ضعف اصلی رایزر ضخامت و وزن آن است. علیرغم ارتفاع و عرض کمتر در مقایسه با مدل تاشو، این گوشی هنوز هم بسیار ضخیم است و 210 گرم وزن دارد که بیشتر از بسیاری از پرچمدارهای بزرگتر مانند پیکسل 7 پرو و گلکسی اس 23 اولترا است.
نمایشگری که هم اصلی است و هم ثانویه!
گوشی رول شونده موتورولا رایزر میتواند چندین ویژگی کاربردی و مهم را در یک شکل طراحی کنار هم جمع کند. به عنوان مثال، صفحه نمایش را میتوان در شرایط خاص طوری تنظیم کرد که به طور خودکار بزرگ شود (بدون نیاز به دوبار ضربه زدن روی دکمه پاور). فرض کنید در حال تماشای یک ویدیوی یوتیوب هستید و گوشی را به حالت افقی تبدیل میکنید. در این حالت، نمایشگر به طور خودکار شروع به چرخش میکند تا فضای نمایشی بیشتری به شما بدهد و شما را در محتوا غرق کند. یا اگر میخواهید ایمیلی را تایپ کنید، با بزرگتر شدن به شما اجازه میدهد از صفحه کلید مجازی راحتتر استفاده کنید، بدون اینکه جلوی دید محتوای ایمیل را روی صفحه نمایش بگیرد.
وقتی هم که گوشی را رو به پایین روی میز کار خود قرار میدهید، قسمت جمع شده نمایشگر که در پشت بدنه است به عنوان یک نمایشگر پشتی ثانویه عمل میکند. این صفحه نمایش کوچک میتواند اعلانها را نشان دهد و به صورت همیشه روشن، تاریخ، زمان و وضعیت آب و هوا را همواره جلوی چشمانتان قرار دهد.
با این حال، جالبترین مورد استفاده از نمایشگر پشتی در برنامه دوربین است. هر زمان که عکس میگیرید، میتوانید روی یک دکمه ضربه بزنید تا صفحه نمایش پشتی فعال شود. در این حالت اگر از دوربین پشتی برای گرفتن سلفی استفاده کنید، نمایشگر پشتی نمای دوربین را به شما نشان میدهد و اگر برای عکاسی از دیگران استفاده میکند، یک انیمیشن شکلک زیبا در نمایشگر پشتی نمایش داده میشود تا لبخند زدن را به سوژه عکاسی شما یادآوری کند.
با اینکه نمایشگر پشتی شرایط بسیار خوبی را برای عکاسی سلفی با دوربین اصلی مهیا میکند اما در کمال تعجب فعلاً هیچ دکمه خاصی برای گرفتن عکس سلفی در این حالت در نظر گرفته نشده است. در حالی که به نظر میرسد با ترفندهایی مانند قرار دادن تایمر بتوان عکس سلفی گرفت، اما موتورولا گفته که در حال بررسی اضافه کردن پشتیبانی از حرکات دست برای گرفتن عکس است تا راحتتر بتوان با دوربین اصلی عکس سلفی گرفت.
گوشی رول شونده موتورولا رایزر: یک مفهوم جالب با ابهامات زیاد
موتورولا ایده بسیار جالبی را در گوشی رول شونده رایزر پیاده کرده است. بر خلاف سایر مدلهای مفهومی، این گوشی اصلاً عجیب نیست و برعکس، کاملاً جالب و کاربردی به نظر میرسد.
نمایشگرهای رول شونده هنوز نتوانستهاند به جریان اصلی تبدیل شوند. علاوه بر همه پیچیدگیهایی که در یک صفحه نمایش تاشو وجود دارد، در این فرم طراحی جدید باید یک سیستم موتوری کوچک، کم مصرف و قابل اعتماد نیز برای چرخاندن صفحه نمایش وجود داشته باشد. در حال حاضر، مدل مفهومی موتورولا رایزر دارای یک باتری 3000 میلی آمپر ساعتی است که ممکن است برای نمایشگر 5 اینچی کوچک کافی باشد اما در حالت باز شده 6.5 اینچی کافی نیست. همچنین، در حال حاضر مشخص نیست که اگر روزی چندین بار نمایشگر را بزرگ و کوچک کنید، مکانیزم چرخاندن و باز کردن چقدر انرژی مصرف میکند.
استحکام و دوام نیز از دیگر نگرانیهای بزرگ در خصوص چنین طرحی است. موتورولا نمونه اولیه گوشی خود را در یک قاب پلاستیکی شفاف به نمایش گذاشته و این ممکن است برای حفاظت از گوشی ضروری باشد. بدون وجود قاب محافظ، قسمتی از صفحه نمایش که در پشت بدنه قرار میگیرد، کاملاً در معرض آسیب خواهد بود و نمیتوان آن را با خیال راحت روی سطوح مختلف قرار داد. همچنین، این مکانیسم طراحی ممکن است در برابر سقوط از ارتقاع نیز بسیار آسیبپذیر باشد. به خصوص اگر در هنگام سقوط گوشی، قسمت پایین یا گوشههای آن با زمین برخورد کند، آسیب میتواند کاملاً جدی باشد.
در حالت باز شده نیز قسمت بالایی نمایشگر که از بدنه اصلی جدا شده بسیار آسیبپذیر به نظر میرسد، چرا که تنها چند میلی متر ضخامت دارد و اگر در این حالت به زمین بیفتد بعید است که جان سالم به در ببرد!
حتی اگر همه این نگرانیها و ابهامات نیز برطرف شوند، بزرگترین سوال همچنان باقی است: چه زمانی قرار است وارد بازار شود؟ موتورولا میگوید این گوشی مفهومی رول شونده یکی از دستاوردهای بخش آزمایشگاه 312 این شرکت است که فناوریهای مربوط به آینده را دنبال میکند. اما ما میدانیم که این فناوری در حال حاضر نیز تقریباً وجود دارد. ال جی در اواخر سال 2020 یک گوشی رول شونده را معرفی کرد و اوپو نیز مدل مفهومی اوپو ایکس (Oppo X) را در اواسط سال 2021 به معرض نمایش گذاشت. فناوری صفحه نمایش تاشو تاکنون بسیار پیشرفت کرده است: لولاها محکمتر شدهاند و خطر شکستن نمایشگرها هم بسیار کمتر شده است. بنابراین، تنها مسئله باقی مانده مکانیزم موتور چرخاننده نمایشگر است که به نظر نمیرسد به زمان زیادی برای توسعه و تجاریسازی نیاز داشته باشد.
گوشیهای رول شونده یک تکامل عالی از نمایشگرهای تاشو هستند و بهترین استفاده را از فضا میبرند. در این فرم طراحی، گوشی اصلی بسیار جمعوجور و کاربرپسند است و در عین حالت این کوچک بودن باعث هیچ کمبودی در امکانات و ویژگیها نمیشود. چرا که هر زمان نیاز بود میتوانید نمایشگر را بزرگ کرده و از آن مانند یک گوشی معمولی استفاده کنید. نظر شما چیست؟ آیا این نوع گوشیها میتوانند آینده صنعت موبایل را به خود اختصاص دهند؟ نظرات خود را حتماً از طریق بخش کامنتها در زیر همین مطلب با ما و دیگر خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.