هاست پرسرعت
بازی

13 ویژگی پلی استیشن 5 که باید از آن‌ها استفاده کنید

13 ویژگی پلی استیشن 5 که باید از آن‌ها استفاده کنید

در این مقاله به گردآوری 13 مزیت و ویژگی منحصر به فرد و کارآمد کنسول جدید سونی یعنی پلی استیشن 5 پرداخته‌ایم؛ مزیت‌هایی که باید از آن‌ها بهره‌مند شوید.

اگر شما هم یکی از دارندگان خوش‌شانس کنسول پلی استیشن 5 هستید، به صورت رسمی به نسل جدید کنسول‌های بازی وارد شده‌اید و عناوین بلاک‌باستر و بزرگ انحصاری سونی انتظارتان را می‌کشند. کنسول پلی استیشن 5 و به طور کلی تمامی کنسول‌های بازی، دستگاهی کاملاً ساده (اگر چه با شکل و شمایل عجیب و غریب) هستند که رسالت آن‌ها اجرای بازی‌های ویدیویی است، اما کاربردهای دیگری نیز دارند. در این مقاله 13 ویژگی پلی استیشن 5 که ممکن است از آن‌ها غافل شده باشید را مرور خواهیم کرد.

بازی Astro’s Playroom را تجربه کنید

13 ویژگی پلی استیشن 5 که باید از آن‌ها استفاده کنید

هر کنسول پلی استیشن 5 دارای یک بازی پیش‌فرض به نام Astro’s Playroom است. از آنجایی که با یک عنوان پلتفرمینگ کوتاه و رایگان مواجه هستیم، ممکن است که وسوسه شوید تا آن را از کنسول خود حذف کنید. البته این کار اصلاً و ابدا عقلانی نیست، چرا که این بازی به ظاهر ساده از هر نظر فوق‌العاده است. با تجربه‌ی این بازی متوجه قابلیت‌های مختلف کنسول خود خواهید شد و به نوعی می‌توان آن را ویترینی برای به نمایش درآوردن قابلیت‌های کنترلر جذاب پلی استیشن 5 یعنی دوال‌سنس قلمداد کرد.

به لطف مزیت‌های کنترلر دوال سنس، در این بازی می‌توانید خرد شدن شن‌های ساحلی را حین قدم زدن روی آن‌ها احساس کنید. در طی راه رفتن روی سطوح خاص نیز احساس مشابهی خواهید داشت و تریگرهای انطباقی نیز سنگینی اسلحه‌های مختلف را به انگشتان شما القاء خواهند کرد. به نمایش درآوردن نحوه‌ی عملکرد ژیروسکوپ دوال سنس نیز از مزیت‌های دیگر این بازی است.

فراتر از موارد ذکر شده، Astro’s Playroom موزه‌ای از دستاوردهای دو دهه‌ی اخیر پلی استیشن را به تصویر می‌کشند که قدم زدن در این موزه می‌تواند برای طرفداران این برند بسیار شیرین و دلچسب باشد.

به‌روزرسان خودکار بازی‌ها را فعال کنید

از آنجایی که امروزه بازی‌ها به‌طور منظم و اغلب بدون هیچ اعلامۀ قبلی‌ به‌روزرسانی می‌شوند، روشن کردن قابلیت به‌روزرسان خودکار ضروری به نظر می‌رسد. برای انجام این امر در کنسول پلی استیشن 5، کافی است به بخش تظیمات کنسول خود وارد شوید و رویۀ زیر را انجام دهید.

  • از بخش “Saved Data and Game/App Settings” گزینه‌ی “automatic updates” را انتخاب کنید و از روشن بودن گزینه‌های “auto-download” و “auto-install in rest mode” اطمینان حاصل کنید.
  • حال به بخش “System” و “power saving” رفته و گزینه‌ی “features available in rest mode” را فعال کنید. همچنین، مطمئن شوید گزینه‌ای که اجازه‌ی اتصال کنسول شما به اینترنت را در حالت “Rest Mode” می‌دهد فعال باشد.

به فکر ارتقای حافظه‌ی کنسول خود باشید

این موضوع که امروزه بازی‌ها حجم‌های بالایی دارند انکار ناپذیر است. کنسول پلی استیشن 5 نیز روی کاغذ مجهز به یک حافظه‌ی SSD با ظرفیت 825 گیگابایت است که تنها 667 گیگابایت آن در دسترس کاربرانش قرار می‌گیرد. حتی با در نظر گرفتن این موضوع که بازی‌های پلی استیشن 5 گاهاً حجم‌های به نسبت کمتری نسبت به سایر کنسول‌ها دارند، اما باز هم این ظرفیت در دراز مدت آزاردهنده و ناکافی خواهد بود.

برای مثال، حدود 67 گیگ از این حجم صرف فایل‌های ذخیره، ویدیوهای ضبط شده و حداقل میزان فضای خالی مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های مختلف توسط کنسولتان خواهد شد. 600 گیگابایت باقی‌مانده نیز می‌تواند توسط چند بازی ورزشی، ریسینگ و مولتی‌پلیر که عمدتاً برای همیشه آماده‌ی اجرا هستند و عناوینی از یوبیسافت و راکستار اشغال شود. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که حدود 50 تا 100 گیگ فضای خالی برای نصب به‌روزرسان‌های این عناوین نیاز خواهید داشت.

13 ویژگی پلی استیشن 5 که باید از آن‌ها استفاده کنید

ارتقای حافظه‌ی کنسول پلی استیشن 5 همانند هر محدودیت دیگری که به وسیله‌ی پول رفع می‌شود، با خرید SSDهای مناسب میسر خواهد بود. البته، برای ارتقای حافظه‌ی کنسول خود می‌توانید راه بسیار مقرون به صرفه‌تری نیز انتخاب کنید و با خرید هارد دیسک‌های (HDD) ارزان قیمت و اتصال آن‌ها از طریق پورت USB، فضای بیشتری برای ذخیره‌سازی فایل‌های بازی‌های خود داشته باشید.

تبلیغات

ناگفته نماند که بازی‌های پلی استیشن 5 از طریق هارد دیسک‌ها قابل اجرا نخواهند بود و این هاردها صرفاً جهت بایگانی فایل‌ها قابل استفاده هستند. خوشبختانه، این کنسول در به‌روزرسان‌های اخیر همانند ایکس باکس سری ایکس/اس این اجازه را به کاربرانش می‌دهد که از طریق هارد دیسک‌ها عناوین نسل‌ هشتمی که از طریق قابلیت بکوارد قابل نصب هستند را اجرا و تجربه کنند و تنها تفاوت‌ها در زمان بارگذاری آن‌ها خلاصه می‌شود.

در مجموع، دو گزینه‌ی فوق پیش روی شما قرار دارد و هر دو مورد نیز به سهولت تمام قابل دسترسی است. همچنین، نصب SSD اکسترنال به کنسول پلی استیشن 5 نیز چندان چالش‌برانگیز نیست و تنها به یک پیچ گوشتی، یک حافظه‌ی M.2 سازگار با کنسول و حدوداً 10 دقیقه زمان نیاز دارد.

ناتفیکیشن‌ها یا اعلانات را خاموش کنید

13 ویژگی پلی استیشن 5 که باید از آن‌ها استفاده کنید

طبعاً روزانه ایمیل‌ها، پیامک‌ها، پاپ‌آپ‌های مختلف و موارد دیگری از این دست زندگی ما را تحت شعاع قرار داده‌اند و جایی برای افزوده شدن دسته‌ای جدید از اعلانات به این فهرست برای بسیاری از ما وجود ندارد. البته، این مورد کاملاً سلیقه‌ای بوده و ممکن است که برخی از تماشای ناتیفیکیشن مربوط به کسب تروفی‌ها خوشحال شوند و برخی دیگر از آن بابت تخریب کردن جلوه‌های سینماتیک کات‌سین‌ها و ایجاد مزاحمت در باس‌فایت‌ها آزرده شوند. با توجه به سلیقۀ خود، تصمیم بگیرید که ناتیفیکیشن را خاموش کنید یا خیر.

تنظیمات فیلم‌برداری و تصویربرداری از بازی را شخصی‌سازی کنید

دکمه‌ی Create و یا سابقاً Share در کنترلر دوال سنس به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به دستگاه‌های جانبی از بازی‌های خود تصویربرداری و فیلم‌برداری کنید. این بخش مجموعه‌ای از تنظیمات مختلف را در اختیار شما قرار می‌دهد و می‌توانید آن‌ها را به دلخواه شخصی‌سازی کنید. همانند موضوع پیشین، این مزیت نیز مبتنی بر سلیقه است و به ترجیح شما بستگی دارد. از میزان کیفیت خروجی تصاویر و فیلم‌ها گرفته تا نحوه‌ی ثبت آن‌ها از طریق تنظیمات این بخش، یعنی “Capture and Broadcasts”، همگی قابل تغییر هستند و می‌توانید آن‌ها را شخصی‌سازی کنید.

از درست بودن تنظیمات مختلف کنسول خود اطمینان حاصل کنید

پس از راه‌اندازی کنسول، دسته‌ای از آموزش‌های اولیه در اختیار شما قرار می‌گیرد که عمدتاً آن‌ها را نادیده خواهید گرفت. برای مثال، فعال‌سازی قابلیت 120 هرتز، وضوح تصویر خروجی، تنظیمات مرتبط به HDR و مواردی از این دست گاهاً به صورت پیش‌فرض رها می‌شوند و پس از مدت‌ها عذاب وجدان شدیدی به دلیل عدم بهره‌مندی از تمامی ویژگی‌های کنسول خود گریبان گیرتان خواهد بود. بنابراین، پیش از اجرای بازی‌ها حتماً از درست بودن تنظیمات مختلف کنسول خود اطمینان حاصل کنید.

13 ویژگی پلی استیشن 5 که باید از آن‌ها استفاده کنید

بازی‌های رایگان را از دست ندهید

در فروشگاه پلی استیشن سیر کنید تا به دسته‌ی بازی‌های رایگان یا “Free to Play” برسید. این بخش بازی‌های رایگان بتل رویال ارزشمندی از جمله Fortnite و Apex Legends را در اختیار شما قرار می‌دهد. علاوه بر این، محتویات رایگان دیگری نظیر بازی Destiny 2 و بخش‌های ابتدایی Hitman 3 از طریق آن در دسترس است.

تنظیمات پیش‌فرض بازی‌ها را شخصی‌سازی کنید

از بخش “Saved Data and Game/App Settings” می‌توانید مجموعه‌ای از تنظیمات پیش‌فرض بازی‌ها را شخصی‌سازی کنید. این تنظیمات می‌توانند به صورت پیش‌فرض فعال‌سازی زیرنویس، وضوح و نرخ فریم و حتی نحوه‌ی چرخش دوربین با سلیقه‌ی شما در تمامی بازی‌ها باشند. با این تنظیمات، به طور مثال دیگر لازم نیست که برای هر بازی زیرنویس را فعال کنید. توجه داشته باشید که بازی‌ها نیز باید از این ویژگی پشتیبانی کنند.

دارندگان پلی استیشن 4 بدانند: دیتای بازی‌های خود را به کنسول جدید منتقل کنید

راه های مختلفی برای انتقال دیتای بازی‌های پلی استیشن 4 و حتی فایل‌های ذخیره‌ی آن‌ها به کنسول پلی استیشن 5 وجود دارد. اولین و ساده‌ترین روش، استفاده از ویژگی انتقال دیتای کنسول پلی استیشن 5 است. برای استفاده از این مزیت باید به بخش “system software” رفته و گزینه‌ی “data transfer” را انتخاب کنید. سپس، نوبت به انجام چند مرحله‌ی ساده می‌رسد و پس از آن، دیتای بازی‌های شما از کنسول پلی استیشن 4 با استفاده از یک شبکه‌ی محلی (وای‌فای) به کنسول پلی استیشن 5 منتقل خواهد شد. همچنین، اگر از مشترکین سرویس پلاس هستید، می‌توانید فایل‌های ذخیره‌ی خود را با استفاده از فضای ابری پلی استیشن به کنسول جدید خود منتقل کنید.

دارندگان پلی استیشن 4 بدانند: تایم‌پلی شما به کنسول پلی استیشن 5 منتقل شده و قابل رویت است

13 ویژگی پلی استیشن 5 که باید از آن‌ها استفاده کنید
دقت داشته باشید که متاسفانه مدت زمان درج شده بسیاری از اوقات با یک باگ روبه‌رو بوده و تایم حقیقی را نمایش نمی‌دهد

یکی از ویژگی‌هایی که هیچ‌گاه دلیل غیبت آن در کنسول پلی استیشن 4 مشخص نشد، دسترسی به تایم‌پلی یا مدت زمانی که صرف تجربه‌ی یک بازی کرده‌اید است. خوشبختانه این موضوع برای پلی استیشن 5 صدق نمی‌کند و بهتر از همه این که تایم‌پلی شما حتی در کنسول پلی استیشن 4 نیز از طریق کنسول پلی استیشن 5 قابل مشاهده است. برای انجام این امر کافی است گزینه‌ی “profile” را انتخاب کرده به بخش “games” بروید. از طریق این بخش تایم‌پلی تمامی بازی‌های شما مشخص خواهد بود.

دارندگان پلی استیشن 4 بدانند: از به‌روزرسان‌های رایگان نسل نهمی برای برخی از بازی‌ها غافل نشوید

از آنجایی که بسیاری از ما عناوین متعددی برای کنسول پلی استیشن 4 خریداری کرده‌ایم، می‌توانیم نسخه‌ی نسل نهمی آن‌ها را به صورت رایگان تجربه کنیم. برخی از عناوین نظیر Ghost of Tsushima این مزیت را تنها در ازای پرداخت هزینه‌ی مدنظر در اختیار شما قرار می‌دهند.

برخی از بازی‌های دیگر از جمله God of War نیز نسخه‌ی نسل نهمی ندارند اما به صورت رایگان می‌توان آن‌ها را با نرخ فریم و وضوح بالاتر تجربه نمود. اما بسیاری از بازی‌های دیگر از جمله Assassin’s Creed Valhalla و Borderlands 3 به صورت رایگان امکان ارتقای بازی شما به نسخه‌ی نسل نهمی‌ را فراهم می‌کنند. بنابراین، این فرصت را از دست ندهید.

ویژگی‌های دوال سنس ممکن است در برخی از بازی‌ها کارآیی نداشته باشند

بدون هیچ شکی کنترلر دوال سنس از جمله انقلابی‌ترین محصولات حوزه‌ی سرگرمی در سال‌های اخیر بوده است. اما واقعیت امر این است که نباید با آن تعارف داشت و هرگاه که احساس کردید برخی از ویژگی‌هایش برای شما آزاردهنده است، آن‌ها را خاموش کرده و یا از شدت تاثیر آن‌ها بکاهید. خاموش کردن قابلیت‌ها به خصوص در بازی‌های چندنفره می‌تواند تاثیر مثبت روی عملکرد شما بگذارد.

در واقع، در برخی از بازی‌ها از جمله Dirt 5 و حتی Call of Duty، در برابر تریگرهای تطبیق‌پذیر ضعف‌هایی نشان می‌دهند که بهتر است از این ویژگی در تجربه‌ی این دست از عناوین چشم‌پوشی کرد. برای مثال، توانایی فشردن پدال گاز درست پس از رها سازی پدال ترمز، با ناهماهنگی تریگرهای تطبیق‌پذیر دوال سنس در بازی Dirt 5 از دسترس شما خارج می‌شود و در موردی دیگر، در برخی از عناوین شوتر نمی‌توانید با اسلحه‌های تک تیرانداز به صورت متوالی و به سرعت یک کنترلر دوال‌شاک تیراندازی کنید.

از طرفی دیگر، روشنایی نوار RGB، اسپیکر و میکروفن کنترلر نیز در بسیاری از بازی‌ها کارآیی ندارند و تنها به تخلیه شدن سریع‌تر باتری کمک می‌کنند؛ بهتر است از خیر آن‌ها بگذرید. علاوه بر این، سیستم لرزش کنترلر دوال سنس یعنی هپتیک فیدبک نیز ممکن است پس از گذشت مدتی برایتان عادی شود. در نتیجه، بهتر است به مرور زمان و پس از این که ذوق و شوق تجربه‌اش را از دست دادید، از شدت تاثیرش بکاهید تا از مصرف باتری به شکل قابل توجه‌ای کاسته شود.

13 ویژگی پلی استیشن 5 که باید از آن‌ها استفاده کنید

بازی‌های شاخص انحصاری را پشت سر هم تجربه نکنید

شاید این موضوع بیش از سایر موارد ذکر شده مبتنی بر سلیقه باشد، اما باور کنید که پس از تجربه‌ی پشت سر هم عناوین The Last of Us Part II و Ghost of Tsushima در سال گذشته، مدتی طول کشید که سطح انتظاراتمان از کیفیت بصری و فنی، طراحی هنری، موسیقی و روایت یک بازی به حالت تعادل برسد تا بتوانیم از عناوین ترد-پارتی لذت ببریم.

بنابراین، اگر از آن دسته از افراد هستید که در طول یک ماه چند بازی را تجربه و اصطلاحاً تمام میکنند، همواره سعی کنید که بین تجربه‌ی عناوین انحصاری پلی استیشن (چه نسل هشتمی چه نسل نهمی) چند عنوان دیگر را تجربه کنید تا از بازی‌های دیگری نظیر Far Cry 6 نیز بتوانید لذت فراوانی ببرید.


موارد ذکر شده، نکاتی هستند که از طریق تجربه‌ی حدود دو سال فعالیت با کنسول پلی استیشن 5 حاصل شده‌اند. در این بین، مواردی مبتنی بر سلیقه نیز وجود دارند که ممکن است برخی از افراد آن‌ها را نپسندند. در پایان، نکاتی که به نظر شما می‌توانستند در این فهرست جای داشته باشند را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

اگر کاربر کنسول‌های نسل جدید ایکس باکس هستید، حتماً مقالۀ ۱۳ ویژگی مخفی ایکس باکس سری ایکس و اس که از آن‌ها خبر ندارید را مطالعه کنید.

یوهانalireza1988M.MTmeysambZahragamer2mh.parmanKHEDER_Pro_Gamer🇮🇷HULK🇮🇷DARKSIRENInvisible bearded userLonesome guyvahid gamerDr.PyroMr.BadGuyOld blacksmithگیمری عادیA,shامیرMohsenj74

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا