هاست پرسرعت
تکنولوژی

تاثیر تحلیل تکنیکال در یک سرمایه گذاری موفق

تاثیر تحلیل تکنیکال در یک سرمایه گذاری موفق

فعالیت در بازار سرمایه از طریق خرید و فروش دارایی‌های مختلف، جنبه عملی به خود می‌گیرد. سرمایه‌گذاران همواره در تلاش برای رصد شرایط بازار و شناسایی فرصت‌های ارزشمند هستند. تمرکز این افراد بر پیدا کردن قیمت مناسب و ارزنده برای خرید یک دارایی و در نهایت فروش آن در قیمت‌های بالاتر است.

برای دستیابی به این هدف، ضروریست تا افراد در ابتدا، شرایط کلی حاکم بر فضای اقتصادی را تحت نظر بگیرند. سپس با بررسی بازار مربوطه، به دنبال بهترین فرصت برای ورود به یک موقعیت سرمایه‌گذاری باشند. پس از اطمینان از وجود شرایط اولیه مورد نیاز، گام بعدی مربوط به تحلیل سهام و اوراق بهادار قابل معامله در بورس می‌شود.

بررسی و تحلیل سهام برای تصمیم‌گیری درباره خرید یا فروش آن‌ها، به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. بخشی از سرمایه‌گذاران، به مطالعه صورت‌های مالی و گزارش‌های عملکردی شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس می‌پردازند. این افراد با بررسی و مقایسه نسبت‌‌های مالی شرکت‌ها، به دنبال پیدا کردن ارزش ذاتی شرکت‌ها بوده تا با معامله سهام آن دسته از شرکت‌هایی که پایین‌تر از ارزش ذاتی خود معامله می‌شوند، بازدهی مطلوبی را کسب کنند. به این رویکرد در بررسی بازار، تحلیل بنیادی گفته می‌شود. در این روش، تحلیل‌گران عقیده دارند که سهام همواره به ارزش ذاتی خود نزدیک خواهد شد.

بخش دیگری از معامله‌گران از روش تابلوخوانی در انتخاب گزینه‌های مناسب سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. این افراد با بررسی وضعیت تابلوی معاملات نمادهای مختلف، سعی در شناسایی جریان سفارش‌‌ها و ورود و خروج پول دارند. تمرکز اصلی در این نوع از تحلیل، تشخیص جریان پول هوشمند و پیروی از آن برای به دست آوردن بازدهی مطلوب است.

بررسی نمودار قیمتی سهام، یکی از رایج‌ترین شیوه‌های تحلیل در بورس، به‌شمار می‌رود. این روش به تحلیل تکینکال شهرت داشته و در آن، به کمک ابزارهای مختلف و سبک‌های تحلیلی متنوع، زمان مناسب خرید یا فروش سهام، شناسایی می‌شود. در ادامه مطلب به بررسی کامل این روش پرداخته خواهد شد.

معرفی تحلیل تکنیکال

به بررسی قیمت یک سهم در زمان گذشته و پیدا کردن روابطی معنادار برای تخمین تحرکات آتی قیمت آن، تحلیل تکنیکال گفته می‌شود. در این روش، معامله‌گران به کمک نمودار قیمتی سهم، روندها و رفتار گذشته قیمت آن را بررسی می‌کنند. این افراد با استفاده از سبک‌های تحلیلی مختلف، سعی می‌کنند تا محدوده‌های ورود و خروج مناسب را در معاملات خود پیدا کنند.

اجزای اصلی نمودار قیمتی در تحلیل تکنیکال

۱- نوع نمودار:

نمودار قیمتی نشان‌دهنده قیمت هر سهم در زمان حال و گذشته بوده و در انواع مختلفی قابل استفاده است. نمودار‌های شمعی به عنوان رایج‌ترین و پرطرفدارترین نوع آن‌ها شناخته می‌شوند. این نمودار‌ها از چند بخش اصلی شامل قیمت باز شدن (Open)، قیمت بسته‌شدن (Close)، پایین‌ترین قیمت (Low) و بالاترین قیمت (High) تشکیل می‌شوند.

از نمودارهای خطی، میله‌ای و هیکن‌آشی نیز می‌توان به عنوان سایر نمودارهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال نام برد. هر یک از این نمودارها ویژگی‌های خاص خود را داشته و می‌توان با اهداف گوناگونی به بررسی آن‌ها پرداخت.

۲- بازه زمانی:

نمودار قیمتی سهام را می‌توان در بازه‌های زمانی یا تایم‌فریم‌های متفاوتی بررسی کرد. این بازه‌های زمانی از نمودار یک ثانیه‌ای تا سالانه قابل مشاهده بوده و هر شمع، میله یا سایر نشان‌گرهای قیمت در این نمودارها، نمایان‌گر تغییرات قیمتی در بازه زمانی مذکور است. برای مثال زمانی که تایم‌فریم چهار ساعت برای نمودار انتخاب می‌شود، هر کدام از شمع‌ها، رفتار قیمت در یک بازه زمانی چهار ساعتی مشخص را نشان می‌دهند.

۳- نوار ابزار تکنیکال:

برای بررسی رفتار قیمتی سهام، ابزارهای متنوعی طراحی شده‌اند تا فرآیند تحلیل تکنیکال را برای سرمایه‌گذاران تسهیل کنند. مواردی از قبیل خط روند، کانال موازی، چنگال‌ها و انواع سطوح فیبوناچی نقش پررنگی در پیدا کردن نواحی مهم حمایتی و مقاومتی قیمت یک سهم ایفا می‌کنند.

۴- اندیکاتورها:

شاخص یا اندیکاتور، به عنوان ابزار پیشرفته‌ای در تحلیل تکنیکال شناخته می‌شود. اندیکاتورها بر اساس فرمول‌های دقیق ریاضی، داده‌های ورودی حاصل از گذشته بازار را پردازش کرده و در نهایت خروجی اطلاعات به دست آمده را بر روی نمودار درج می‌کنند. استفاده از اندیکاتورها رواج بسیاری در میان تحلیل‌گران داشته و به کمک آن‌ها سعی می‌کنند تا قیمت سهام را پیش‌بینی کنند.

نقش تحلیل تکنیکال در موفقیت سرمایه‌گذاران

مهم‌ترین هدف هر شخص از فعالیت در بازار سرمایه، کسب بازدهی از طریق خرید و فروش اوراق بهادار است. لازمه موفقیت در دستیابی به این هدف، بهره‌مندی از برنامه و استراتژی معاملاتی دقیق و منظم است. همچنین با استفاده از یک سبک تحلیل تکنیکال مناسب، می‌توان بهترین نواحی قیمتی برای انجام معامله را شناسایی کرد، تا ضمن رعایت قواعد مدیریت سرمایه و ریسک، به بیشترین بازدهی ممکن دست یافت.

روش‌‌های متعددی برای تحلیل تکنیکال نمودار قیمتی سهام مورد استفاده قرار می‌گیرند. افراد باید با توجه به روحیه معامله‌گری خود، مناسب‌ترین شیوه را پیدا کرده و با تمرین بسیار، بر آن مسلط شوند. به‌طور کلی، نمی‌توان یک روش را به عنوان بهترین سبک معامله برای همه افراد در نظر گرفت و هر کدام از آن‌ها، می‌توانند پاسخ‌گوی نیاز گروه خاصی از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران باشند.

این احتمال وجود دارد که برخی با کمک تحلیل تکنیکال کلاسیک و ابزارهای آن، نتیجه دلخواه خود را کسب کنند. در همین حال عده دیگری سبک پرایس اکشن و مطالعه رفتار قیمت با استفاده از  الگوهای شمعی را راه‌گشا بدانند. دسته‌ای دیگر نیز به کمک امواج الیوت و انواع آن‌ها بازدهی مطلوب را به دست آورند.

در نهایت موردی که بیشترین اهمیت را دارد، یادگیری کامل یک سبک معاملاتی مشخص و پایبندی به اصول و قواعد استفاده از آن است. بهره‌گیری از تحلیل تکنیکال، احتمال موفقیت در معاملات سرمایه‌گذار را افزایش داده و او را در رسیدن به اهداف خود یاری می‌کند.

#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
gsxr مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری

AD

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا