هاست پرسرعت
بازی

نقد و بررسی بازی F1 22؛ فرمول موفق، فرمول یک

نقد و بررسی بازی F1 22؛ فرمول موفق، فرمول یک

بازی‌های F1 مدت‌هاست که بخشی از بازار بازی‌های ریسینگ یا اتومبیل‌رانی را در اختیار گرفته‌اند. با gsxr و نقد و بررسی بازی F1 22 همراه باشید.

بعد از عرضه‌ی چندین نسخه ناموفق، بازی F1 2016 شروعی بر عملکرد قابل قبول این سری در بازار بود. شرکت کدمسترز (Codemasters) با همکاری الکترونیک آرتس (Electronic Arts)، وظیفه ساخت و انتشار سالیانه بازی‌های فرمول یک را برعهده گرفتند. خوشبختانه این فرنچایز به دلیل ثبات بالا و همیشگی بازی‌هایش، طرفداران زیادی کسب کرد و همین موجب بالاتر رفتن اهمیت این بازی برای EA شد. با عرضه نسخه فوق‌العاده F1 2020 و در ادامه، عنوان قابل قبول F1 2021، انتظارات برای F1 22 به شدت بالا بود.

حالا که یک هفته از انتشار بازی می‌گذرد، تنها یک سوال ذهن علاقه‌مندان به این ژانر را مشغول کرده است: آیا F1 22 ارزش تجربه دارد؟ آیا این بازی تنها تکرار مکررات عناوین قبلی است؟ با ما همراه باشید تا به جواب این سوالات بپردازیم.

نقد و بررسی بازی F1 22؛ فرمول موفق، فرمول یک

اول از هر چیزی باید به یک نکته بسیار مهم توجه داشت؛ بازی F1 22 یک بازی ریسینگ آرکید مانند Forza Horizon نیست که همه بتوانند از تجربه‌ی آن لذت ببرند، بلکه یک بازی شبیه‌ساز است که نیاز به دقت و ریزبینی دارد. با توجه به نکته گفته شده، باید توجه داشته باشید که تنها علاقه‌مندان به این سبک از تجربه F1 22 لذت خواهند برد. اگه به اتومبیل‌رانی و مسابقه در پیست و راندن ماشین‌های فرمول یک علاقه ندارید، بازی F1 22 را به کل از لیست خریدتان حذف کنید.

البته باید از یک ویژگی بازی خرده گرفت، آن هم عدم آموزش درست و حساب شده‌ است. اگر کسی برای اولین بار وارد سری F1 شود، با دنیای عظیمی از مکانیک‌ها و قوانین روبه‌رو می‌شود که ممکن است در ابتدا برایش گیج‌کننده باشند. خصوصا وقتی صحبت از شخصی‌سازی مکانیک بازی و استراتژی‌های داخلی ماشین‌ها به میان می‌آید، این گیمرهای جدیدالورود هستند که کم‌ترین لذت را از این بخش می‌برند.

ورود شما به بازی با ساخت شخصیت یا آواتار شما شروع می‌شود. بازی از شما می‌خواهد که راننده خود را بسازید و سفر خود به مسابقات بزرگ فرمول یک را آغاز کنید. ویژگی‌های قابل شخصی‌سازی زیادی در بازی گنجانده شده، البته با این تفاوت که دامنه اختیارات ما برای انتخاب گزینه‌های مختلف، محدود است. بازی به شما امکان شخصی‌سازی نام، نام اختصاری، نامی که گزارشگر شما را صدا می‌زند، چهره، لباس، تجهیزات و تیم شما را اهدا می‌کند. در خصوص وسعت نام‌هایی که توسط گزارشگر صدا می‌شود، باید سازندگان را تحسین کرد.

نقد و بررسی بازی F1 22؛ فرمول موفق، فرمول یک

صدها اسم برای صدا زدن وجود دارد که حتی در این بین نام‌های عربی و پرکاربردی که امروزه در میان ایرانی‌ها مرسوم است نیز قابل انتخاب هستند. به عنوان مثال، شخصا توانستم نام حسین را برای خود انتخاب کنم که از قضا صدا زدن آن توسط گزارشگر در حین بازی، لذت خاصی را به من منتقل می‌کرد. هرچند با یک بازی RPG یا نقش‌آفرینی طرف نیستیم، اما بازی چندین چهره مختلف را برای انتخاب در دسترس شما قرار می‌دهد.

بازی F1 2021 دارای یک بخش داستانی و جذاب بود که طرفداران زیادی داشت. متاسفانه اولین چیزی که با ورود به منوی بازی توجه شما را جلب می‌کند، حذف این بخش و اضافه شدن بخش F1 Life به بازی است. حال به‌جای یک داستان ورزشی، حرفه‌ای و واقع‌گرایانه، با یک منو و بخش نمایشی طرف هستید که به معنای واقعی کلمه، هیچ فایده‌ و نقشی در بازی ندارد.

بگذارید عمق فاجعه را کمی بیشتر برایتان باز کنم. کدمسترز سعی داشت با اضافه کردن چنین بخشی، حس لاکچری و لذت‌بخش زندگی یک راننده حرفه‌ای فرمول یک را به مخاطب نشان دهد، اما به معنای واقعی کلمه شکست می‌خورد.

بخش F1 Life شخصیت شما را در یک خانه مجلل و باشکوه به نمایش می‌گذارد، زندگی مفرح و جذابی که شاید آرزوی بسیاری از رانندگان فرمول یک باشد! حال چه‌ کاری می‌شود در این خانه انجام داد؟ سازندگان بخشی به‌ نام Supercars به بازی اضافه کرده‌اند که اتومببل شهری و مسافرتی راننده را به نمایش‌ می‌گذارد.

البته Supercars استفاده دیگری نیز دارند که در ادامه نقد توضیح خواهم داد. نکته بد ماجرا آن‌جاست که سازندگان نتوانستند لایسنس‌های زیادی برای این بخش خریداری کنند و تعداد این سوپر ماشین‌ها به ده عدد هم نمی‌رسد. صرفا 7 ماشین برای انتخاب وجود دارند. از این اتومبیل‌ها می‌شود به مرسدس AMG GT، مک‌لارن Artura، فراری F8 و استون مارتین DB11 اشاره کرد.

نکته خنده‌دار بخش F1 Life آن‌جاست که امکان شخصی‌سازی خانه هم برای بازیکن وجود دارد. شما می‌توانید مبل، میز، کاشی، دیوار، تابلوها و چراغ مطالعه خانه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید. هرچند بعد از چند ساعت فکر، متوجه نشدم این شخصی‌سازی‌ها چه چیزی به یک بازی ریسینگ اضافه کرده و چه تجربه مثبت مضاعفی را به همراه دارند.

شما همچنین می‌توانید از خانه‌ی دیگر بازیکنان نیز دیدن کنید که البته به دلیل دامنه محدود محتوا، چندان تفاوتی با خانه شما ندارند. از بخش F1 Life که گذر کنیم، به بخش همیشگی و البته سرگرم‌کننده Career می‌رسیم. در بخش Career شما می‌توانید راننده رویایی خود را بسازید و با انتخاب تیم، سفر خود را به دل ماجراجویی‌های فرمول یک آغاز کنید.

نقد و بررسی بازی F1 22؛ فرمول موفق، فرمول یک

شما می‌توانید این بخش را به صورت تک‌نفره و دونفره تجربه کنید. امکان شروع بخش Career در نقش یک راننده یا مدیر تیم وجود دارد. شما می‌توانید به عنوان راننده وارد مسابقات شوید یا به عنوان یک تیم، راننده خود را مدیریت کرده و او را به قله‌ی موفقیت‌ برسانید. هر دو بخش ویژگی‌های خاص و تجربه‌ی سرگرم‌کننده مختص به خود را دارند.

شما می‌توانید از فرمول دو شروع کرده و قدم به قدم وارد فرمول یک شوید، یا مستقیما تیم شروع‌کننده را انتخاب کرده و وارد مسابقات شوید. این امکان وجود دارد که بخش Career را همزمان با تورنمنت‌های جهان واقعی شروع کنید. جدول و نتایج اولیه مشابه مسابقات واقعی خواهند بود. متاسفانه اکثر کات‌سین‌ها، مصاحبه‌ها، خوشحالی‌های بعد از برد و تمام صحنه‌های سینمایی هر مسابقه، دقیقا مشابه نسخه‌های قبلی F1 است و سازندگان تغییر و پیشرفت خاصی را در این بخش به نمایش نگذاشتند.

البته لازم به ذکر است که نیازی هم به اینکار نیست‌؛ علاقه‌مندان به این سبک، F1 را تنها برای حس اتومبیل‌رانی آن تجربه می‌کنند، ولاغیر. تغییر و تعویض گزارشگر نیز کمک خاصی به وضع موجود نمی‌کند، چرا که گزارشگر بازی در حین مسابقات در سکوت کامل قرار دارد.

با شروع بخش Career، دو نوع مسابقه در مسیر شما قرار می‌گیرد. اولین نوع، تورنمنت‌های ماهانه و اصلی است که 22 عدد از آن‌ها در طول یک فصل طراحی شده است هر 22 مسابقه در یک پیست خاص انجام می‌گیرد. 22 پیست در بازی قرار داده شده است که در بخش‌های دیگر بازی نیز قابل استفاده هستند.

از پیست‌های بحرین، عربستان و استرالیا بگیرید، تا میامی و اسپانیا. به طور کلی، طراحی و تنوع پیست‌ها مطلوب است و باید کدمسترز را بابت آن ستایش کرد. بعضی پیست‌ها شما را در پیچ‌های تند و پی در پی قرار می‌دهد و بعضی از آن‌ها، جاده‌های تنگ را در مسیرتان قرار می‌دهد. در واقع اصلی‌ترین بخش Career همین مسابقات هستند.

دومین نوع، چالش‌های مختلفی هستند که باید توسط سوپر ماشین‌ها انجام شوند. جدا از اینکه انجام دادن چالش‌های بازی باعث ارتقای شخصیت شما و و دریافت آیتم‌های مختلف می‌شوند، پتانسیلی تماما هدر رفته هستند. سرجمع 6 چالش در بازی قرار دارد که به دریفت زدن در مسیر طولانی، دستیابی به بالاترین میانگین سرعت و چالش‌های دیگر خلاصه می‌شوند.

تکرار این بخش‌ها باعث می‌شود که در مدت زمان کوتاه، تصمیم به گذر از چالش‌ها بگیرید و آن‌ها را انجام ندهید. در نهایت، مصاحبه‌‌ها، عملکرد و ارتقاهایتان، روی دستاوردهای شما تاثیر دارند که در دریافت قراردادها و انتقال به تیم‌های جدید، نقشی حیاتی ایفا می‌کنند.

با وجود تمام این تفاسیر، بخش Career به صورت کلی سرگرم‌کننده است. هرچند این بخش می‌توانست بیشتر از این از پتانسیل‌‌های خود استفاده کند، اما بازی کردن آن و تجربه‌ی یک فصل کامل فرمول یک، تجربه‌ای لذت‌بخش به شمار می‌رود.

نقد و بررسی بازی F1 22؛ فرمول موفق، فرمول یک

وقتی صحبت از بازی ریسینگ شبیه‌ساز به میان می‌آید، گیم‌پلی در ارجحیت قرار دارد. اگر گیم‌پلی این بازی‌ها خوب طراحی شده باشد، بازی اتومبیل‌رانی به رسالت اصلی خود می‌رسد. خوشبختانه، کدمسترز مثل همیشه کار خود را به نحو احسن انجام می‌دهد. انیمیشن‌ حرکتی ماشین‌ها به خوبی طراحی شده است و شباهت بالایی به مسابقات فرمول یک واقعی دارد، البته باید به این نکته توجه داشت که شخصی‌سازی سطح شبیه‌سازی بازی نیز در این داستان بی‌تاثیر نیست.

صحبت از سطح شبیه‌سازی بازی شد؛ باید تایید کرد که F1 برای تمام اقشار و علاقه‌مندان این سبک قابل بازی است. اگر با بازی‌های شبیه‌ساز رانندگی ناآشنا هستید، می‌توانید سطح آن را در پایین‌ترین حد ممکن قرار دهید و از تجربه‌ی ساده‌تر F1 22 لذت ببرید.

اگر خود را در این سبک حرفه‌ای می‌دانید، می‌توانید با بالاتر بردن حس شبیه‌سازی بازی، تجربه‌ای چالش برانگیزتر برای خود به ارمغان بیاورید. در حالت کلی، می‌توانید سختی F1 22 رو متناسب با تونایی خود شخصی‌سازی کنید؛ بنابراین مانعی برای لذت بردن از بازی وجود نخواهد داشت.

البته خواسته یا ناخواسته، باید روی موتور و ویژگی‌های داخلی ماشین خود کار کنید. در بخش Career، چهار بخش آیرودینامیک، زیر ماشین (Chassis)، پایداری (Durability) و پیشرانه (Power Train) قابل ارتقا هستند. شما با اهدای درآمدی که از طریق عملکردتان در مسابقات به دست آوردید، می‌توانید ماشین فرمول یک را متناسب با سبک بازی خود، قوی‌تر کنید. این ارتقاها در سبک بازی شما تاثیر به‌سزایی خواهند داشت و کدمسترز نیز به خوبی جزئیات آن را طراحی کرده است.

در بحث گرافیکی، بازی F1 22 عملکرد قابل قبولی از خود بر جای می‌گذارد. از آن‌جا که بازی برای کنسول‌های نسل هشتمی نیز عرضه شده است، دست سازندگان برای رساندن بازی به درجات بالای گرافیکی بسته بود. نورپردازی‌ها به دلیل ویژگی Ray-Tracing چشم‌نواز و زیبا هستند. برخلاف PS5 که به طور کامل از این ویژگی استفاده نمی‌کند، اما کنسول‌های ایکس باکس بهترین پرفورمنس گرافیکی را از F1 22 به نمایش می‌گذارند.

آب و هوا پویا نیست، اما مسابقات در شرایط جوی مختلف برگزار می‌شوند. رانندگی در هوای بارانی و زمین خیس تاثیرات مختص به خود را دارد و جلوه‌های گرافیکی بازی را تغییر می‌دهد.

طراحی چهره رانندگان معروف به خوبی انجام شده است و برخلاف بازی‌های ریسینگ دیگری چون Forza Horizon، کدمسترز تمرکز ویژه‌ای روی این مورد داشته است. بازی از نظر عملکرد فنی، شرایطی فوق‌العاده روی کنسول ایکس باکس دارد. در طول تجربه خود در بازی، هرگز با ذره‌ای افت فریم یا باگ مواجه نشدم. کدمسترز به خوبی بازی را برای کنسول‌های نسل نهمی بهینه کرده است.

اما بازی مشکلی قابل توجه دارد. فیزیک کلی و تخریب‌پذیری ماشین‌ها فوق‌العاده ضعیف است. هرگز انتظار تصادفات بزرگ و مهیب مسابقات فرمول یک را در بازی F1 22 نداشته باشید. تصادفات ناشی از وحشتناک‌ترین سرعت‌ها نیز با تخریب‌های خفیف همراه می‌شوند. تنها اثری که تصادفات سنگین روی بازی می‌گذارند، خراب شدن ماشین و کنار رفتن از دور مسابقه است.

نقد و بررسی بازی F1 22؛ فرمول موفق، فرمول یک

فیزیک بازی هم چندان جالب نیست و برخورد با ماشین‌های دیگر و در حالت کلی، برخورد با محیط، به شکلی کاملا مصنوعی نمایش داده می‌شود. امیدواریم کدمسترز این مشکل را در شماره‌های بعدی F1 حل کند. خالی از لطف نیست که به استفاده خوب کدمسترز از ویژگی تریگرهای دسته‌های ایکس باکس اشاره کنیم. کدمسترز به خوبی حس مسابقات را در دسته‌های ایکس باکس به مخاطب القا می‌کند.

پاداش‌های شما در F1 22 فقط در صورت خرید Podium Pass دریافت می‌شوند. در واقع در صورتی که 9 دلار پول ندهید و Podium Pass را خریداری نکنید، بازی هیچ پاداشی به شما نمی‌دهد. این یک نکته منفی در بازی است، چرا که مسابقه‌ی بدون جایزه، خیلی زود انگیزه شما را کاهش می‌دهد. خوشبختانه Podium Pass که 30 سطح دارد، محتویات تشویقی خوبی در اختیارتان قرار می‌دهد. جوایز شامل کلاه‌ ایمنی، اسکین‌های اتومبیل و لباس‌های مختلفی برای شخصیت شما می‌شود.

مانند تمام بازی‌های مشابه، انجام دادن چالش‌های هفتگی و روزانه به ارتقای سطح شما سرعت می‌بخشد. زمانی که شخصا در حال تجربه بازی بودم، آیتم‌ها خوب و جالبی در Items Shop مشاهده نکردم. علی‌رغم قیمت‌گذاری خوب فروشگاه بازی، لوازم جالبی برای فروش مشاهده نمی‌شد.

وقتی از بخش‌های تک‌نفره گذر کنیم، به حالت آنلاین و مولتی‌پلیر بازی می‌رسیم که از نظر من، اصلی‌ترین هیجان و لذت بازی در آن نهفته است. در بخش Social Play، می‌توانید در مسابقات آماتور و حرفه‌ای شرکت کنید و یا مسابقات خود را با قوانین مدنظر خودتان بسازید. در بخش Weekly Events باید در مسابقات شرکت کنید و بهترین رکورد را از خود به‌جای بگذارید، بدین شکل در صدر جدول رده‌بندی بازیکنان قرار می‌گیرید.

نقد و بررسی بازی F1 22؛ فرمول موفق، فرمول یک

حالت Split Screen به شما این امکان را می‌دهد که به صورت آفلاین یا Local با دوست خود وارد مسابقات آنلاین و چندنفره شوید، با این تفاوت که هرکدام از شما بخشی از صفحه را در اختیار خواهید گرفت. در مسابقات Ranked می‌توانید رنک خود را بالا ببرید و در نهایت با شرکت در لیگ‌های مختلف که مسابقاتش در روزها و ساعت‌های خاص برگزار می‌شود، به رقابت با دیگر بازیکنان بپردازید.

موسیقی‌هایی که در منوها قرار داده شده است، کاملا با حال و هوای بازی سازگار هستند و حس خوبی به شما منتقل می‌کنند. همچنین کدمسترز بهترین خود را در صداگذاری بازی به نمایش می‌گذارد. صدای موتور ماشین‌ها و تغییرات صدایی که با تعویض دنده شنیده می‌شود، همه به واقع‌گرایانه‌ترین شکل ممکن طراحی شده‌اند. مطمئن نیستم، اما به‌نظر می‌رسید که صدای ماشین‌ها نیز در بازی با یکدیگر متفاوت است.


F1 22

کدمسترز فرمول موفق بازی‌های قبلی F1 را برداشت و با کم‌ترین تغییرات ممکن، نسخه جدید و سرگرم‌کننده دیگری را از این سری آماده کرد. F1 22 هرچند تکرار مکررات گذشته است، اما بهترین تکرار را به نمایش می‌گذارد. بازی مشکلاتی در محتوای تشویقی، تنوع ماشین‌ و تنوع چالش‌ها دارد، اما در نهایت، همان چیزی که یک طرفدار بازی‌های ریسینگ شبیه‌ساز می‌خواهد. امیدوارم کدمسترز کم کم به فکر ایده‌های جدید بیفتد و تجربه‌ای کامل‌تر از مسابقات فرمول یک در اختیار ما قرار دهد.


نکات مثبت:

  • گیم‌پلی سرگرم‌کننده و لذت‌بخش
  • گرافیک فنی و بصری قابل قبول
  • موسیقی و صداگذاری باکیفیت
  • پاداش‌های خوب Podium Pass
  • تنوع محیط‌ و پیست‌ها
  • بخش چندنفره سرگرم‌کننده
  • استفاده از ویژگی‌های کنترلر

نکات منفی:

  • حذف بخش داستانی و اضافه شدن بخش بی‌فایده F1 Life
  • فروشگاه بازی آیتم‌های خوبی ارائه نمی‌دهد
  • نبود جایزه و پاداش رایگان
  • فیزیک و تخریب‌پذیری ضعیف
  • پتانسیل هدر رفته Supercars
  • عدم آموزش صحیح و مناسب مکانیک‌های بازی

7.5

Jin sakaiDARKSIRENگیمری عادیInvisible bearded userAli984Mohsenj74meysambSoldier (Wolf Edition)sorena

مجله خبری gsxr

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا